Sociale alarmering

Thuis een veilig gevoel hebben, ook als u alleen woont. Stel u bent gevallen en kunt niet meer overeind komen, u voelt zich angstig of wordt onwel. In noodsituaties is het goed erop te kunnen vertrouwen dat hulp snel aanwezig is. Dat kan met de sociale alarmering van Pantein Extra in samenwerking met cAlarm van FocusCura.

Hoe werkt het?

U kunt eenvoudig alarm slaan bij een noodsituatie in of om het huis, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Na het aanvragen van de sociale alarmering plaatst Focus Cura de apparatuur bij u in huis. U draagt een polsband of halsketting met een alarmknop. Met één druk op deze knop wordt een familielid, buur of kennis gewaarschuwd door de cAlarm zorgcentrale.  

 

Aanvragen

Calarm van FocusCura aanvragen kunt u doen via de aanmeldlink onderaan deze pagina. U vult op de pagina die zich opent uw gegevens in, waarna FocusCura contact met u opneemt over het verdere verloop van uw aanvraag. 

Voor wie

U kunt sociale alarmering aanvragen als u zelfstandig thuis wilt blijven wonen met een veilig gevoel. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de kosten van de alarmapparatuur vergoed, dit kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen.

 

Het kan ook zijn dat u alarmering nodig heeft in verband met gezondheidsklachten. Indien u al thuiszorg van Pantein ontvangt, kunt u bij uw wijkteam navragen of u in aanmerking komt voor een indicatie voor oproepbare zorg.
Als u nog geen zorg van ons krijgt, dan kunt u navraag doen via tel. 0900 – 8803.

 

Indien u over een indicatie voor oproepbare zorg beschikt, kunt u bij een alarmoproep een beroep op Pantein doen en worden de kosten van de zorgverlening vergoed. Dit noemen we professionele alarmopvolging. Meer informatie daarover kunt u hier vinden. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over sociale alarmering, bel dan met Pantein Extra via telefoonnummer 0485-845454 of download het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Een medewerker van FocusCura cAlarm neemt na ontvangst van het formulier contact met u op.

Tarieven overzicht sociale alarmering

Maandelijkse kosten 

Prijs excl. ledenvoordeel 

Prijs incl. ledenvoordeel  

cAlarm Home abonnement: gebruik van apparatuur, 24 uur aangesloten op zorgcentrale en onderhoud apparatuur.      

€29,95 per maand

€29,95  per maand

Eenmalige kosten 

 

 

Installatie, activatie en persoonlijke uitleg thuis door monteur

€69,10

€44,10

 

 

 

Spoed installatie mogelijk tegen meerprijs van €64,00 + de reguliere aansluitkosten:

Na telefonisch overleg: 030-6927050

€138,20

€113,20

Overige kosten extra opties

   

Extra hals of polszender

€5,70 per maand 

€5,70 per maand

Halszender in sieraad-vorm

€7,35 per maand

€7,35 per maand

cKey Pin (gecertificeerd sleutelkastje) eenmalige installatie

€69,10

€69,10

Huur cKey Pin sleutelkastje inclusief service en onderhoud van het apparaat.

€5,55 per maand

€5,55 per maand

Combinatie cAlarm home en Ckey Pin*

€113,-

€113,-

 

*Wanneer u bij de eerste aanvraag kiest voor cAlarm Home in combinatie met het cKey Pin sleutelkastje dan ontvangt u van FocusCura  €25,20 combinatiekorting.

 

Mogelijk kunt u de kosten voor uw alarmeringsapparaat vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u hiervoor in aanmerking komt.

 

Deze prijzen zijn geldig vanaf 1 januari 2023.

 

Bent u klant geworden na 1 januari 2019?
Voor het ophalen van de apparatuur van cKey en/of cAlarm op locatie betaalt u eenmalig voorrijkosten € 41,95. Dit is inclusief demontage. De muurgaten die voor cKey zijn gemaakt, zal de monteur opvullen.

 

cAlarm Home kunt u ook gratis met de retourdoos terugsturen naar ons.

 

Bent u klant geworden voor 1 januari 2019?

• Ophalen apparatuur op locatie inclusief demontage € 64,60 eenmalig

 

• Zelf demonteren en terugsturen via retourdoos. U betaalt eenmalig € 25,10 voor de beëindiging van uw abonnement, dit is inclusief verstuurkosten, controle apparatuur en administratief verwerken van uw opzegging.

 

Voor het verwerken van uw personenalarmering werken wij met een automatische incasso.

 

Het is ook mogelijk om voor een papieren- of digitale factuur te kiezen. Per mail brengen wij geen extra kosten in rekening. Per post betaalt u € 2,15 per factuur.