Verzorgd dagje uit via Pantein Extra

Samen met ‘Stichting Goeie reis!” heeft Pantein Extra in 2018 een nieuw aanbod van dagtochten voor haar leden. Deze dagtochten zijn kleinschalig en gericht op senioren met de wens erop uit te gaan.

Organisatie

Stichting 'Goeie Reis' organiseert al geruime tijd dagtochten voor senioren. U reist in kleine groepjes begeleid door vrijwilligers. Mocht u zorg nodig hebben dan is dat mogelijk, de groep wordt altijd vergezeld door minimaal één verpleegkundige of verzorgende. 

Zo is er altijd aandacht voor uw persoonlijke wensen of zorg.  

Voor wie

Stichting 'Goeie Reis' organiseert deze dagtochten voor senioren die er graag op uit gaan maar dit liever niet alleen doen. Bijvoorbeeld omdat men zelf niet meer ver wil of durft te rijden of omdat men hier ondersteuning of zorg bij nodig heeft. 

Onze dagtochten:

 • 3 mei: Nationaal Glasmuseum met glasblazerij in Leerdam en rondvaart over de Linge
  Vanuit de haven van Leerdam maakt u een 2 uur durende rondvaart over de Linge. Deze rivier slingert dwars door de Betuwe en geeft een prachtig uitzicht op de vele fruitbomen die in deze periode vaak in volle bloei staan. Aan boord kunt u genieten van een uitgebreide lunch.
  Na de rondvaart bezoekt u het glasmuseum en de glasblazerij van Leerdam, waar u een demonstratie van het glasblazen krijgt. 

  Inbegrepen: Vervoer, koffie en gebak, rondvaart, lunch aan boord, entree glasmuseum, consumptie.
  Prijs: €80,00  p.p.  (niet-leden betalen €89,00)


 • 12 juni: Dolfinarium in Harderwijk 
  In het dolfinarium leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen bruinvissen en vele andere vissoorten. Tijdens uw bezoek leert u op een leuke en leerzame manier deze dieren écht kennen. Tijdens 10 spetterende voorstellingen wordt u verrast door wat deze dieren allemaal kunnen. Daarbij wordt elk zintuig aangesproken.

  Inbegrepen: vervoer, entree dolfinarium, rondleiding, koffie/thee, lunch in het restaurant van het dolfinarium.
  Prijs: €71,00 p.p. (niet leden €79,00)


 • 14 juli: Boerenbondsmuseum Gemert met nostalgische kermis 
  Vanaf een verzamelpunt in Uden wordt u smiddags opgehaald met de tram van het Boerenbondsmuseum waar u zich in het Brabantse boerenleven van een eeuw geleden waant. Compleet met een boerderij met levende dieren, een gezellig dorpsplein met verschillende ambachtshuisjes en zelfs een klompenfabriek.

  Na het diner brengt u nog een bezoek aan de nostalgische kermis voordat u weer naar huis gebracht wordt.

  Inbegrepen: Vervoer, 2X koffie met krentenbrood, entree, rondleiding, soep, pannenkoek en consumptie.
  Prijs € 40,00 p.p. (niet-leden €45) 

 • 2 augustus: Historisch ’s-Hertogenbosch 
  U begint de dag met koffie en de bekende "bosche bol". Daarna maakt u een rondvaart op de Binnendieze. Tijdens de rondvaart vertelt een ervaren gids u alles over Den Bosch.
  Na de boottocht volgt een gezamenlijke lunch, een korte wandeling door de stad en een bezichtiging van de Sint Jan Kathedraal.
  Na een drankje op een terras aan de Parade wordt u weer naar huis gebracht.

  Bij deze excursie moet u kunnen staan en enkele stappen kunnen lopen om op de boot te komen.

  Inbegrepen: koffie, Bosche bol, rondvaart met gids, lunch, stadswandeling, bezoek kathedraal, consumptie
  Prijs €79,00 p.p. (niet-leden €88)

 

Het is mogelijk om tegen meerprijs deel te nemen aan een gezamelijk diner aansluitend aan de dagtochten. Bij de reis naar het boerenbondsmuseum is het diner inbegrepen.

Meer informatie

Leden van Pantein Extra ontvangen 10% korting op de tarieven. Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en of toeslagen. 

 

Wilt u meer informatie over de dagtochten via Pantein Extra, bel dan met 0485-84 54 54 of vul het informatieformulier in. De medewerkers van Pantein Extra nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Of bel naar 0485-845454