Mondzorg aan huis

Een bezoek aan een tandartspraktijk kan een flinke opgave zijn. Bijvoorbeeld omdat u minder mobiel bent, bedlegerig of omdat het vanwege een overvolle agenda niet lukt om een afspraak te maken. Pantein Extra maakt de tandarts voor iedereen weer toegankelijk via de huisbezoeken van de "Tandarts aan Huis". 

Uw tandarts

Er is een groeiende groep mensen die niet naar een normale tandartspraktijk kan of durft.  Daardoor krijgen ze niet de noodzakelijke mondzorg en dat kan vervelende gevolgen hebben. Voor tandarts Clemens van Kempen was dit de reden om Tandarts aan Huis te beginnen: een praktijk gespecialiseerd in mobiele mond- en tandzorg.

 

Als Tandarts aan Huis wil Clemens er voor iedereen zijn. Zijn missie? Goede mondzorg bieden aan mensen die geen of te weinig tandheelkundige hulp krijgen. ‘Een gezonde mond is belangrijk voor je gezondheid. Als iemand de noodzakelijke tandheelkundige zorg krijgt, heeft dat een positief effect op de kwaliteit van leven. Daar draag ik graag aan bij.’

Voor wie?

De tandarts aan huis is beschikbaar voor alle leden in het werkgebied van Pantein Extra en uniek in Nederland. Bent u nog geen lid? Kijk op de pagina lid worden.

Werkwijze en tarieven

Voorafgaand bespreekt de tandarts welke mondzorg nodig is. Met de moderne mobiele uitrusting kunnen zij alle reguliere tandheelkundige behandelingen uitvoeren. Ook het maken van foto’s op locatie is geen probleem.

 

De tandarts komt bij u thuis. Indien nodig komt er een assistent mee. Het enige dat zij voor een behandeling nodig hebben, is een werkend stopcontact.

 

Na de behandeling ontvangt u een factuur. Met een pinautomaat kunt u dit meteen betalen. Vervolgens declareert u zelf deze nota bij uw zorgverzekering. Onze tandzorg valt volledig onder de voorwaarden van de (aanvullende) zorgverzekering.

 

Waar u wel rekening mee moet houden is dat wij een vergoeding van €40,- (niet-leden betalen €50,-) rekenen voor het operationeel maken van de behandelruimte (zogenaamde voorrijkosten) en een km vergoeding vragen van € 0,19 ct per km.  Deze kosten worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar

 

Verzekeringspas
Leg voor de afspraak uw verzekeringspas klaar, de tandarts of mondhygiënist heeft deze gegevens nodig. 


WLZ zorg
Tandarts aan huis is beschikbaar voor iedereen die thuis woont. Woont u in een zorginstelling en heeft u een indicatie voor WLZ zorg? Informeer dan bij uw zorgverleners naar de mogelijkheden van tandartszorg. 

 

De tarieven van Mondzorg voor Ouderen zijn wettelijk vastgesteld door de NZa (Nederlandse Zorg Autoriteit).

 

*Alle informatie op deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen of typefouten.Of bel naar 0485-845454