Sociale alarmering

Thuis een veilig gevoel hebben, ook als u alleen woont. Stel u bent gevallen en kunt niet meer overeind komen, u voelt zich angstig of wordt onwel. In noodsituaties is het goed erop te kunnen vertrouwen dat hulp snel aanwezig is. Dat kan met de sociale alarmering van Pantein Extra in samenwerking met cAlarm van FocusCura.

Hoe werkt het?

U kunt eenvoudig alarm slaan bij een noodsituatie in of om het huis, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Na het aanvragen van de sociale alarmering plaatst cAlarm de apparatuur bij u in huis. U draagt een polsband of halsketting met een alarmknop. Met één druk op deze knop wordt een familielid, buur of kennis gewaarschuwd door de cAlarm zorgcentrale.  

Voor wie

U kunt sociale alarmering aanvragen als u zelfstandig thuis wilt blijven wonen met een veilig gevoel. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de kosten van de alarmapparatuur vergoed, dit kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen.

 

Het kan ook zijn dat u alarmering nodig heeft in verband met gezondheidsklachten. Indien u al thuiszorg van Pantein ontvangt, kunt u bij uw wijkteam navragen of u in aanmerking komt voor een indicatie voor oproepbare zorg.
Als u nog geen zorg van ons krijgt, dan kunt u navraag doen via tel. 0900 – 8803.

 

Indien u over een indicatie voor oproepbare zorg beschikt, kunt u bij een alarmoproep een beroep op Pantein doen en worden de kosten van de zorgverlening vergoed. Dit noemen we professionele alarmopvolging. Meer informatie daarover kunt u hier vinden. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over sociale alarmering, bel dan met Pantein Extra via telefoonnummer 0485-845454 of download het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Een medewerker van FocusCura cAlarm neemt na ontvangst van het formulier contact met u op.

Tarieven overzicht sociale alarmering

 

Maandelijkse kosten sociale alarmering Prijs excl. ledenvoordeel  Prijs incl. ledenvoordeel  
cAlarm Home abonnement:gebruik van apparatuur, 24 uur aangesloten op zorgcentrale en onderhoud apparatuur.       EUR 22,50 per maand EUR 22,50  per maand

Eenmalige kosten sociale alarmering

   
Installatie, activatie en persoonlijke uitleg thuis door monteur EUR 59,50 EUR 34,50
Eenmalige activatiekosten bij zelfinstallatie zonder uitleg en activatie door monteur  EUR 25,00 Gratis
Spoed installatie mogelijk tegen meerprijs van €59,50 + de reguliere aansluitkosten: EUR 119,00 EUR 94,00
     
cKey Pin (gecertificeerd sleutelkastje) eenmalige installatie EUR 59,50 EUR 34,50
Huur cKey Pin sleutelkastje inclusief service en onderhoud van het apparaat. EUR 4,95 per maand EUR 4,95 per maand
Combinatie cAlarm home en Ckey Pin* EUR 94,00 EUR 69,00


Wanneer u bij de eerste aanvraag kiest voor cAlarm Home in combinatie met het cKey Pin sleutelkastje dan ontvangt u van FocusCura €25,- combinatiekorting. Bent u lid van Pantein Extra ontvangt u bovenop de €25,- combinatiekorting nogmaals €25 korting op de installatiekosten.


Mogelijk kunt u de kosten voor uw alarmeringsapparaat vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u hiervoor in aanmerking komt.
Aanmeldformulier sociale alarmering