Valpreventie

Bent u weleens (bijna) gevallen? Dat was vast een vervelende ervaring. Een val heeft vaak meerdere oorzaken. Gelukkig zijn er oorzaken die u zelf kunt beïnvloeden en zelfs kunt voorkomen. Op verschillende plaatsen worden cursussen valpreventie gegeven. U leert uw balans verbeteren, hoe u het beste kunt vallen en hoe u weer op kunt staan. 

Voor wie

Bent u onzeker te been of hebt u angst om te vallen dan is een cursus valpreventie aan te raden. Maar ook wanneer u zich nog goed voelt en kunt bewegen is deze cursus zinvol. Vaak wordt gedacht dat meer beweging en extra maatregelen nog niet nodig zijn zolang men zich goed voelt. Niets is minder waar. Een val komt altijd onverwacht. Voorbereid zijn en weten hoe men kan handelen kan letsel voorkomen. Een cursus valpreventie leert u om vallen te voorkomen. U krijgt balanstraining en leert vallen onder veilige omstandigheden. 

Aanbod

Pantein Extra heeft met enkele praktijken voor fysiotherapie het initiatief genomen om een cursus valpreventie op te starten. Door op uw regio te klikken kunt u het aanbod bekijken.

 

 

 

 

Kosten en vergoedingen

Via een aanvullende zorgverzekering kunt u (een deel van) de kosten vergoed krijgen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de uw zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering die u kiest.
Voor informatie over vergoedingen adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekering.